Metromark Landscape Design

Boston, Massachusetts

Harriman provided the landscape design for an innovative multi-family housing complex constructed near the Forest Hills MBTA Station in Boston.

The project includes a sequence of large interior courtyards above two levels of structured parking. The courtyards are surrounded by apartment units. These courtyards have been designed as activity areas and include small private terraces associated with the units that directly line the spaces. The roofscape includes additional decks and gardens to provide residents with summertime views and activity spaces. The perimeter of the project has been designed to provide a layered setback and streetscaped entrance to the complex.

The unusual combination of roof-top decks and garden areas required careful consideration of the maintainability of the landscape and its ability to withstand seasonal changes.

Commons at Forest Hill, Boston, MA Landscape Design

Commons at Forest Hill, Boston, MA Landscape Design

Commons at Forest Hill, Boston, MA Landscape Design