The Learning Tower at Central Maine Community College

New Science Building and Facility Renovations

Auburn, Maine

For the last 10 years enrollment at Central Maine Community College increased by 80% without any increase in instructional facilities. To address the growing needs, Harriman was commissioned to design a new building that could house science labs, classrooms, and new technologies to expand existing high demand degree programs and add new ones.

This new, 23,500 sq-ft, 4-story academic building includes one organic chemistry lab, two business simulation classrooms and two auditorium lecture halls. The new building connects into three adjacent buildings creating an interior circulation route between classrooms and building functions. Interior renovations to the existing buildings have been made to accommodate the connectors.

The building is sited at the main quadrangle acting as an iconic gateway to the campus. The re-design of the site facilitates more outdoor student activities and interaction and includes an outdoor amphitheater.

Photography by Blind Dog Photography