Woodard & Curran

Portland, Maine

This new 22,500-sq.-ft. addition to the existing 33,700-sq.-ft., two-building office complex provides additional space to allow for projected growth over the next 15 years.

The three-story addition provides office space for 35 employees on each floor as well as conference space and a small break area.

The design ties the addition to the existing stair tower and elevator lobby via a connecting link, eliminating the need for a new elevator and encouraging interaction amongst employees from different parts of the buildings. The design also maximizes the use of natural daylighting.

Careful selection of materials and massing help blend the addition with the existing buildings while maintaining its own unique identity.

Parking is located behind the new facility, creating a “campus feeling” and reinforcing the existing entrance.

This project achieved LEED certification.

Photography by Blind Dog Photo Associates